De website werkt niet zo goed samen met je browser. Je kunt beter deze browsers gebruiken: Edge, Chrome, Safari of Firefox.

Bestel voor 23.00 uur, morgen in huis

Niet tevreden? 30 dagen geld terug garantie

5 leuke weetjes over jouw zwangerschap

 

Er gebeurt veel met je lichaam en in je lichaam tijdens je zwangerschap! Wij  hebben daarom 5 leuke weetjes op een rijtje gezet, die veel nog niet wisten. 

1.

Uitgerekende datum

Maar 5% van alle baby's worden geboren op hun uitgerekende datum. De kans zit er dus dik in, dat je op je uitgerekende dag nog eventjes moet wachten. Want de meeste kinderen worden geboren na de uitgerekende datum.

Een zwangerschap duurt gemiddeld tussen de 37 en 42 weken. 10% van de vrouwen bevalt na 42 weken en maar 5 procent bevalt voor 37 weken. Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat de meeste vrouwen bevallen in de 40e week.

2.

Proeven

Baby's proeven in de baarmoeder van hun moeder al dingen. Ze drinken namelijk slokjes van jouw vruchtwater. En dat vruchtwater heeft de smaak van wat jij eet. Eet je tijdens je zwangerschap veel verschillende dingen, dan is de kans groter dat jouw kindje later ook meer lust. En eet je vaak je lievelingseten? Dan is de kans groot dat de kleine hier ook van houdt. Ik zal dus maar oppassen met de knoflooksaus ;) 

3.

Baarmoeder

Normaal is je baarmoeder zo groot als een peer. Dus hij moet nog flink meegroeien met de baby in je buik. Gelukkig is dit geen probleem. Je baarmoeder kan 500 groter worden. Na de bevalling gaat je baarmoeder weer terug naar de grootte van een peer. 

4.

255 baby's per minuut

Wereldwijd worden er per minuut 255 baby's geboren. Dit betekent per uur 15.300 baby's en 367.200 per dag. In Nederland worden er 496 baby's per dag geboren. Veel vrouwen maken op jouw grote dag dus hetzelfde mee. En nog een grappig weetje. In Nederland worden de meeste kinderen op een dinsdag geboren. 

5.

Huilen

Misschien heb je het al gemerkt.... Je borsten produceren niet alleen melk wanneer je aan het voeden bent. Maar ze gaan soms ook 'aan' wanneer je baby huilt. Gelukkig hebben de meeste voedingsbeha's handige pads, zodat je niet meteen natte plekken in je shirt krijgt. En Bressy verkoop ook losse zoogcompressen, zodat je de pads ook makkelijk tussendoor kunt vervangen.

En wist je dat je ook melk kunt verliezen als een andere baby huilt. Dus misschien even geen rondje lopen langs de kinderopvang ;)

Bressy Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Zo ben je als eerste op de hoogte van onze acties!

.

Winkelwagen

Er zijn geen producten meer beschikbaar