Meteen naar de content

Volg ons!

Gratis verzending vanaf €20,-

Bestel vandaag, betaal na 30 dagen met Klarna.

14 dagen geld terug garantie

Neem contact op

5 weetjes over moeders

5 weetjes over moeders

 Een moeder is veel meer dan alleen een moeder. Dit bewijzen ze al genaraties lang. En dat een moeder bijvoorbeeld gemiddeld veel in de keuken staan voor hun kleintjes is natuurlijk niks nieuws. Maar weet jij de volgende weetjes ook? Lees mee in onze nieuwste blog!

Wist je dat?:
Er worden per dag in Nederland zo'n 487 nieuwe kinderen geboren. Per week dus 3.409 en per maand +/- 13.636 kinderen. In 2022 zijn er minder tieners moeder geworden. In 2022 zijn dit er 1.194 geweest, dit is een stuk minder in vergelijking met 2010, dit waren er toen nog ruim 2.500

Wist je dat?:
Moederdag pas sinds 1925 een traditie is in Nederland? "Moederdag" was een idee van Anna Jarvis nadat haar moeder was overleden. Haar moeder was een vrouw die veel gaf om andere. Hierdoor heeft haar dochter de zondag nadat zij is gestorven "moederdag" genoemd. Om alle moeders te eren. Volgens ons heeft dit best goed uitgepakt ;)

Wist je dat?:
Er in Nederland in 2017 4,8 miljoen moeder zijn? Ook zijn er meer moeders op de wereld dan vaders. Dit komt omdat over het algemeen vrouwen langer leven dan mannen, ook worden mannen gemiddeld later vader of blijven kinderloos. Er zijn 4,1 miljoen mannen, vader in NL (2017)

Wist je dat?:
Je moeder gemiddeld 56 uur per week aan het koken is? Er zit dus niet alleen veel liefde in het eten maar ook nog een flink wat tijd!

Wist je dat?:
Er in adere landen ook "oma" dag wordt gevierd? In Nederland is dit op 4 juni. Dit is nog niet zo groot als bijvoorbeeld vaderdag of moederdag maar is in Nederland sinds 2004! Misschien tijd om het te gaan vieren?

Heb jij nog leuke weetjes? Laat het ons weten via onze social media (Bressyunderwear) of stuur ons een email of Whatsappje!

Info@bressy.nl
(+31) 6 25327679

Disclaimer:
Deze Blog van Bressyunderwear is niet medisch onderbouwd, raadpleeg een arts bij vragen.

Vertrouwd door 8200+ vrouwen

14 dagen niet goed? Geld terug garantie

Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Betaal na 30 dagen met Klarna.