Meteen naar de content

Volg ons!

Gratis verzending vanaf €20,-

Bestel vandaag, betaal na 30 dagen met Klarna.

14 dagen geld terug garantie

Neem contact op

De geschiedenis van de BH

De geschiedenis van de BH

Wij vrouwen dragen over het algemeen bijna allemaal wel een BH, of hebben er eentje gedragen. Maar hoe was dit vroeger en wat is nou de geschiedenis van de BH? Lees mee in onze nieuwe blog.


De BH onstond in de 19e eeuw (in het Westen). Daarvoor droegen veel vrouwen korsetten. Een korset is ontworpen om dicht tegen de huid aan te dragen, ze helpen om de taille kleiner te lijken en om de borsten gedeeltelijk te ondersteunen. Dit werd gedragen onder jurken of japons.

De BH werd langzamer hand een los kledingstuk. Begin jaren 90 werd de BH steeds populairder. De korset verdween, gedeeltelijk omdat de eerste wereld oorlog begon. Nu zul je vast denken, wat heeft dit te maken met de eerste wereld oorlog? Er was een te kort aan minutie en staal. Dit werd gebruikt als belijning van een korset. Hierdoor vroeg men des tijds om geen korsetten te dragen.

Een Amerikaanse producent heeft in 1932 de beha van nu ontworpen met de cupmaten A,B,C en D. Deze gaven stevigheid aan de borsten. Hierna verschenen de verstelbare bandjes, alle toepassingen en grotere maten. Ze verschenen snel in de winkels. Na de 2e wereld oorlog kwamen de beugelloze, vullingen en BH's zonder bandjes in de winkels te liggen.Heb jij meer weetjes en/of opmerkingen? Laat het ons weten via onze social media (Bressyunderwear) of stuur ons een email of Whatsappje!

Info@bressy.nl
(+31) 6 25327679

Disclaimer:
Deze Blog van Bressyunderwear is niet medisch onderbouwd, raadpleeg een arts bij vragen.

 

Vertrouwd door 6200+ vrouwen

14 dagen niet goed? Geld terug garantie

Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Betaal na 30 dagen met Klarna.

Please SAVE to make app work