De website werkt niet zo goed samen met je browser. Je kunt beter deze browsers gebruiken: Edge, Chrome, Safari of Firefox.

Bestel voor 23.00 uur, morgen in huis

Niet tevreden? 30 dagen geld terug garantie

Hoeveel cupmaten groeien je borsten tijdens je zwangerschap?

Er gebeurt een hoop in je lichaam tijdens je zwangerschap. De hormonen gieren door je lichaam en je borsten beginnen gevoelig te worden. Ook je borsten worden groter. Maar hoeveel cupmaten groeien je borsten tijdens je zwangerschap?

Waarom groeien je borsten tijdens je zwangerschap?

Een van de eerste tekenen dat je zwanger bent, is dat je borsten veranderen. Ze zijn waarschijnlijk gevoeliger, maar vanaf 6 weken zwangerschap worden ze ook al groter. En ze blijven groeien tot het eind van je zwangerschap. Dit komt doordat je melkklieren groeien en er melkkanaaltjes ontstaan, zodat je na de geboorte van je baby borstvoeding kunt geven. Ook groeien je borsten door de hormonen progesteron en oestrogeen

Wat verandert er nog meer aan je borsten?

Tijdens je zwangerschap worden je borsten niet alleen groter, er veranderen nog meer dingen. De aderen in je borsten zijn meestal beter te zien. Dit komt doordat er meer bloed in je lichaam zit dan voor je zwangerschap. Je aderen zijn dus beter doorbloed en zijn beter te zien door je huid heen.

Je tepels veranderen ook als je zwanger bent. Eerst worden ze donkerder en daarna gaan je tepels meer vooruit staan. Je baby kan je tepel daardoor beter vinden om eruit te drinken.

En tegen het eind van je zwangerschap kun je last krijgen van lekkende borsten. Er komt dan dikke gelige vloeistof uit je tepels, dat heet colostrum. Dit is de eerste melk die uit je borsten komt en je baby vlak na de geboorte nodig heeft voor een goede start. Heb je last van lekkende borsten? Dan zijn onze zoogcompressen erg handig. Je stopt ze in je voedingsbeha en voorkomen dat je natte plekken krijgt in je t-shirt.

 

Hoeveel groeien je borsten als je zwanger bent?

Laten we beginnen met te zeggen dat elk lichaam anders is. Het gemiddeld hoeft dus zeker niet voor jou te gelden. Maar uit onderzoek gebleken dat je cupmaat tot wel 2 maten kan groeien. Ook je middel kan breder worden, doordat je buik groter wordt vanwege je baby. Gemiddeld worden je borsten 1,5 keer zo groot dan voor je zwangerschap. Aan het eind van je zwangerschap kan 1 borst wel 500 gram wegen! Belangrijk dus om een fijne zwangerschapsbeha of voedingsbeha te dragen. En het zou zelfs kunnen dat je tijdens je zwangerschap beha's in verschillende maten nodig hebt. 

Voedingsbeha


Wat gebeurt er met je borsten na het geven van borstvoeding?

Stop je met borstvoeding geven, dan hebben je borsten even nodig om weer kleiner te worden. Ongeveer 3 maanden nadat je gestopt bent met borstvoeding geven, zijn je borsten weer terug naar hun oude maat. 

Bressy Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Zo ben je als eerste op de hoogte van onze acties!

.

Winkelwagen

Er zijn geen producten meer beschikbaar