Meteen naar de content

Volg ons!

Gratis verzending vanaf €20,-

Bestel vandaag, betaal na 30 dagen met Klarna.

14 dagen geld terug garantie

Neem contact op

Kinderen en social media

Kinderen en social media

Het is geen verrassing meer dat kinderen per dag een paar uur tv kijken, spelletjes spelen en gamen. Maar wat doet dit met kinderen, wat is het effect? Wat zijn de positieve aspecten van social media en wat zijn de mindere punten? Lees mee!

Kinderen vanaf 6 jaar kijken gemiddeld 2 uur lang per dag naar social media of naar de tv en bij kinderen tussen de 13 en 19 jaar oud is dit een gemiddelde van 6-7 uur per dag. Best heel lang. Hoe we vroeger buiten speelde, lijkt het nu steeds normaler om dit online te doen. Veel moeders en vaders zien het internet ook als een hulpmiddel bij opvoeding geven. Dit is opzich niet verkeerd, want wat kan je nou niet vinden op het internet? Social media is (tot een zekere hoogte) ook niet verkeerd voor een kind. Je kan meerdere mensen bereiken, je oefent je sociale vaardigheden en je kan je contacten goed onderhouden.


Toch zitten er helaas ook genoeg mindere punten aan social media vast. Doordat de platformen op het internet weinig rekening houden met kinderen en hun kwetsbaarheid is het lastig in te schatten wat je wel kan installeren op de iPad van je kleintje en wat niet. Ook kunnen kinderen een slechter zelfbeeld creëren door alle mooie plaatjes die op het internet staan. Van de "perfecte" meisjes of jongens. Laten we natuurlijk niet het cyberpesten, het gevaar voor vreemden en de ongepaste foto's die verspreidt kunnen worden vergeten.

Wat zijn de positieve kanten:

- Nieuwe vrienden maken
- Online leren
- Tips/hulp opzoeken
- Mensen bereiken
- Leuke online spelletjes


Wat vind jij van social media onder de kinderen? Laat het ons weten via onze sociale (Bressyunderwear) of stuur ons een email of Whatsappje!

Info@bressy.nl
(+31) 6 25327679

Disclaimer:
Deze Blog van Bressyunderwear is niet medisch onderbouwd, raadpleeg een arts bij vragen.Vertrouwd door 6200+ vrouwen

14 dagen niet goed? Geld terug garantie

Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Betaal na 30 dagen met Klarna.

Please SAVE to make app work