De website werkt niet zo goed samen met je browser. Je kunt beter deze browsers gebruiken: Edge, Chrome, Safari of Firefox.

Bestel voor 23.00 uur, morgen in huis

Niet tevreden? 30 dagen geld terug garantie

Kinderen met ADHD

Wat is ADHD en hoe herken je het bij kinderen? Hoe denken deze kinderen? Lees met ons mee in onze nieuwe blog!

Wat is ADHD? ADHD betekend is het engels: Attention Deficit Hyperactivity Disorder
Tegen kinderen kun je ook wel zeggen "alle dagen heel druk". Dit is meestal een erfelijk afwijking. Bij ADHD heb je meerdere symptomen zoals onder andere:
- Concentratie problemen
- Moeilijk kunnen stilzitten
- Erg druk
- Dingen doen zonder hier bij na te denken
- Enzovoort.Bij kinderen begin je het vaak te merken op school. Ze kunnen zich minder goed concentreren dan de rest van de kinderen en vinden stilzitten erg lastig. Ook hebben kinderen vaak wat meer problemen doordat ze het lastiger vinden om bijvoorbeeld op te letten of omdat ze erg dromerig zijn en hierdoor minder presenteren op school. Lang werken aan 1 ding is ook moeilijker en dingen kwijtraken wordt een gewoonte (ppfff) . Dit zijn allemaal symptomen van kinderen met ADHD.

 

Maar hoe denken kinderen met ADHD? Kinderen met ADHD krijgen veel prikkels binnen, ook dit kan voor hun zelf vermoeiend zijn. Wanneer jij nog midden in je gesprek zit, zien hun alweer een fietser die voorbij fietst en zijn hierdoor afgeleid, en beginnen hierover te praten. Dit gebeurt niet op opzet. Structuur en regelmaat helpt enorm voor kinderen met ADHD. Bijvoorbeeld een weekschema maken, zodat ze weten waar ze aan toe zijn. Ook dingen goed bespreekbaar maken is belangrijk, dit zodat ze niet opeens voor ongewachte dingen komen te staan. Bij kinderen met ADHD worden spontane dagjes weg moeilijker dan kinderen die geen ADHD hebben.


Laten we het ook hebben over de positieve kanten van kinderen met ADHD. Kinderen met ADHD zijn vaak creatiever, kunnen fantastisch dingen bedenken en hierover vertellen. Ook zijn kinderen met ADHD vaak emotioneel goed ontwikkeld en zijn lief en zorgzaam voor andere kinderen en zijn ze erg avontuurlijk.

Heb jij meer leuke tips, die je wilt delen met ons? Aarzel niet en stuur ons gerust een email of Whatsappje!

Info@bressy.nl
(+31) 6 25327679

Disclaimer:
Deze Blog van Bressyunderwear is niet medisch onderbouwd, raadpleeg een arts bij vragen.

Bressy Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Zo ben je als eerste op de hoogte van onze acties!

.

Winkelwagen

Er zijn geen producten meer beschikbaar