De website werkt niet zo goed samen met je browser. Je kunt beter deze browsers gebruiken: Edge, Chrome, Safari of Firefox.

Bestel voor 23.00 uur, morgen in huis

Niet tevreden? 30 dagen geld terug garantie

Wat zijn zoogcompressen?

Wanneer je op zoek bent naar een voedingsbh, lees je misschien ook wat over zoogcompressen of zoogpads. Maar wat zijn zoogcompressen en heb je ze nodig als je borstvoeding geeft? 

Wat zijn zoogcompressen?

Het klinkt misschien niet zo charmant, maar wanneer je borstvoeding geeft lekt er soms melk uit je borsten. Bijvoorbeeld net na het voeden of wanneer je baby huilt. En soms zelfs ook wanneer een andere baby in de buurt huilt, fijn;)! Om deze lekkende melk op te vangen, gebruik je zoogcompressen. Dit zijn rondjes van zacht en absorberend materiaal. Ze zijn een paar centimeter groot en je legt ze over je tepel en een deel van je borst. Zo blijft je bh en je kleding droog.  

wasbare zoomcompressen

Verschillende soorten zoogcompressen

Er zijn eigenlijk twee soorten zoogcompressen: wasbare zoogcompressen en wegwerp zoogcompressen. De wegwerp zoogpads gooi je weg nadat je ze één keer gebruikt hebt. Je draagt ze dus totdat er melk uit je borsten lekt of tot het eind van de dag. Wergwerp compressen zijn natuurlijk heel handig, omdat je ze niet hoeft te wassen. Maar ze zijn minder goed voor het milieu. En als je lang borstvoeding geeft zijn ze duurder dan wasbare pads. Handig is wel dat wegwerp zoogcompressen vaak een plakstrip aan de achterkant hebben. Zo blijft de pad goed op z'n plek. 

Bressy zoogpads

Wasbare compressen kun je wassen :) Je hoeft ze niet na één keer gebruiken weg te gooien. Je kunt ze wassen in de wasmachine op een fijnwas programma of je wast ze met de hand. Vaak zijn ze gemaakt van katoen, dat is lekker zacht en absorbeert goed. En een voordeel is dat wasbare compressen vaak iets dunner zijn dan wegwerp pads. Zo zijn ze niet zichtbaar door je kleding heen. Ook dragen ze vaak iets comfortabeler, omdat het katoen de warmte van je huid goed opneemt. Weggooi compressen worden soms een beetje broeierig. 

Bressy zoogcompressen

In al onze voedingsbh's zitten wasbare zoogcompressen van katoen. Maar we verkopen ook losse wasbare zoogcompressen. Het is namelijk wel handig om meer compressen te hebben. Dan heb je een paar reserve voor als je de zoogpads wil wassen. De Bressy zoomcompressen passen perfect in onze voedingsbh's, maar ook in bh's van andere merken. Ons advies is om de compressen altijd even te wassen voor je ze gaat gebruiken. Dan nemen ze lekkende melk nog beter op. 

Bekijk de wasbare zoogcompressen van Bressy

Wasbare zoogcompressen

 

Bressy Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Zo ben je als eerste op de hoogte van onze acties!

.

Winkelwagen

Er zijn geen producten meer beschikbaar