De website werkt niet zo goed samen met je browser. Je kunt beter deze browsers gebruiken: Edge, Chrome, Safari of Firefox.

Bestel voor 23.00 uur, morgen in huis

Niet tevreden? 30 dagen geld terug garantie

To-do lijstje zwangerschap

Je bent zwanger. Super leuk! Maar er komt misschien wel veel op je af. Er zijn zoveel dingen die je nog moet doen en regelen voor je baby er is. Wij  hebben een aantal dingen op een rijtje gezet voor jou!

Eet gezond en gevarieerd
Dit is een heel belangrijke punt. Gezond eten zorgt ervoor dat je genoeg energie hebt om voor jezelf en voor je baby te zorgen. Ben je er misselijk en lukt het niet goed om genoeg te eten? Zorg er dan voor, dat je in ieder geval multivitamine slikt voor zwangere vrouwen. Let erop dat er ook foliumzuur in de tabletten zit. Foliumzuur wordt geadviseerd om 4 weken voor tot 10 weken van je zwangerschap te slikken. Het is belangrijk voor de ontwikkeling van het zenuwstelsel van je baby. Zonder voldoende foliumzuur heeft je kindje meer kans op een open ruggetje, hazenlip en gespleten verhemelte. 

Regel je kraamzorg
Je hebt als zwangere recht op 24 tot 80 uur kraamzorg. Hoeveel uur je precies vergoed krijgt, hangt af van je zorgverzekering en van jouw gezondheid na de bevalling. Meestal word je geadviseerd tussen de 10 en 16 weken je kraamzorg te regelen. Er zijn namelijk organisaties die het erg druk hebben, dus zorg ervoor dat je op tijd begint met informeren. Elke organisatie heeft zijn eigen werkwijze. Natuurlijk helpen ze je allemaal met het verzorgen van je baby, maar ze hebben allemaal hun eigen stijl. Zoek er eentje uit die perfect bij jou past. En wees ook niet bang om vragen te stellen en aan te geven wat jij belangrijk vindt. 

Schrijf je in voor een zwangerschapscursus
Een zwangerschapscursus start meestal vanaf 26 tot 28 weken, aanmelden moet je echter ruim voor die tijd doen! Je kan bij een verloskundige vragen naar de cursussen bij jou in de buurt. Er zijn allerlei verschillende cursussen waar je uit kunt kiezen. Je hebt cursussen samen met je partners, cursussen die een combinatie zijn met yoga of een combinatie met buiten sporten, of een meer klassieke zwangerschapscursus. Kijk goed rond bij jou in de buurt en bedenk waar jij het meeste aan hebt. 

Koop zwangerschapskleding
Niks is lekkerder dan comfortabele kleding tijdens je zwangerschap. Een lekkere comfy broek (zwangerschapsbroek) en wijde truien/shirtjes. En dat allemaal zonder dat iemand er raar van opkijkt! Het kan heerlijk zijn om de band van een zwangerschapsbroek lekker over je beginnende en al dikke buik te trekken. En, vergeet niet een fijne zwangerschapsbeha te kopen ;)

Hou een zwangerschapsboekje bij.
Dit is niet alleen leuk om te doen, ook is het superleuk om later alleen of samen met je kindje te bekijken. Er zijn invulboeken waarin je elke week de belangrijkste veranderingen in je lichaam opschrijft. Maar je kunt natuurlijk ook zelf een dagboekje bijhouden. Elke stapje van je zwangerschap en elk grappig feitje kun je opschrijven. Het lijkt op het moment zelf misschien niet zo bijzonder, maar het is echt heel leuk om het later nog een keer terug te lezen. 

Bressy Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Zo ben je als eerste op de hoogte van onze acties!

.

Winkelwagen

Er zijn geen producten meer beschikbaar